Pričevanja neplodnih parov

ZenskaŽivljenjske zgodbe parov, ki se soočajo z neplodnostjo. Naj vas opogumijo na vaši poti iskanja...

Najina izkušnja z neplodnostjo - ženska plat zgodbe

Ko sva se po letu in pol zakona resneje začela zavedati, da vse okoli naju ziba, joče, se doji ali se pripravlja na porod, sva doživela šok. Pri nama se iz meseca v mesec ni zgodilo nič. Sledilo je težko obdobje odkrivanja, kaj je z nama narobe. Začela sva z doslednim spremljanjem cikla preko simtotermalne metode in se hkrati vključila v diagnostične postopke medicine. Hotela sva narediti vse, kar nama je dala vest, da bi postala starša.

VEČ...

Medicinski vidik neplodnosti

V medicini govorimo o neplodnosti oziroma infertilnosti ali sterilnosti para takrat, ko sta moški in ženska nezmožna spočetja v 12 mesecih skupnega življenja. O primarni neplodnosti govorimo takrat, ko še nikoli ni prišlo do spočetja, o sekundarni pa takrat, ko je predhodno že bilo spočeto življenje. Delež pojavljanja neplodnosti je v Sloveniji enak kot v Evropi in se javlja pri 15% parov, vendar ta delež še narašča.

VEČ...

Zakon o zdravljenju neplodnosti in postopkih oploditve z biomedicinsko pomočjo

Ta zakon ureja zdravstvene ukrepe, s katerimi se ženski in moškemu pomaga pri spočetju otroka in se jima tako omogoči uresničevati svobodo odločanja o rojstvih svojih otrok.

VEČ...

Login Form

Kontakt

 

Naslov: Antonov dom na Viču,

            Tržaška cesta 85, Ljubljana

 

Elektronski naslovi:

 

marija.stritar@gmail.com

joze.stritar@gmail.com

tadej.strehovec@gmail.com

info@neplodnasva.si

Kje smo