Zakaj sva se odločila za umetno oploditev?

Vedno sem mislila, da lahko upoštevam tudi cerkveni nauk, a se je izkazalo, da je bila bolečina neplodnosti prevelika. Danes, ko gledam na takratno situacijo z razdalje, lahko ugotovim sledeče.


Nikoli več ne bom pametovala kaj je edino pravilno. Nikoli ne bom več rekla, tega pa zagotovo ne bi storila. Kot dekle sem mislila, da se nikoli ne bi poslužila umetne oploditve, a ko sva se znašla pred odločitvijo, ni bilo nobene pametne rešitve v moji glavi.

 

VEČ...

Etične dileme umetne oploditve

Dileme

V današnjem času se zakonci ali zunajzakonski partnerji, ki se soočajo z neplodnostjo pogosto zatekajo k postopkom t.i. umetne oploditve. Ob tem se veliko katoličanov premalo zaveda etičnih dilem, ki so sestavni del tovrstnih postopkov. Zato je smiselno poudariti, da imajo katoliški zakonci pravico, da se seznanijo z njimi.

VEČ...

Katoliška besedila o zdravljenju neplodnosti

Knjiznica

Etične dileme zakonske pare spodbujajo, da iščejo ustreznejše rešitve pri soočanju z neplodnostjo. Pri tem jim lahko pomaga stališče Katoliške cerkve, ki se v cerkvenih dokumentih opredeljuje do neplodnosti in s tem katoliškim zakoncem ponuja smernice, ki jih lahko vodijo pri nadaljnjih odločitvah.

VEČ...

NaPro zdravljenje

Zdravljenje, ki je strokovno in učinkovito ter v skladu z učenjem Rimokatoliške Cerkve.

 

FertilityCare je napredna, naravna in zanesljiva metoda za uravnavanje vaše plodnosti in  naravna metoda, ki omogoča vpogled v žensko zdravje in se lahko uporabi tudi za zdravljenje ginekoloških motenj in neplodnosti.
Z NaPro tehnologijo iščejo vzroke neplodnosti, tudi tiste "nepojasnjene", in tako pomagajo parom, da zanosijo po naravni poti. NaPro tehnologija omogoča, da vzpostavijo optimalno plodnost in hkrati zdravijo ginekološke težave.

Pastoralna skrb za neplodne pare

Neplodni pari so tudi Cerkev. V njej si želijo najti svoje mesto.

 

VEČ...

Login Form

Kontakt

 

Naslov: Antonov dom na Viču,

            Tržaška cesta 85, Ljubljana

 

Elektronski naslovi:

 

marija.stritar@gmail.com

joze.stritar@gmail.com

tadej.strehovec@gmail.com

info@neplodnasva.si

Kje smo