Kdo smo

skupina Najina drugacna pot

NAJINA DRUGAČNA POT je zakonska skupina, namenjena neplodnim parom. Vodita jo zakonca Marija in Jože Stritar, ki imata izkušnjo neplodnosti ter duhovnik in moralni teolog, pater Tadej Strehovec. 

 

Temeljni cilj skupine je pomagati parom, ki nosijo križ telesne neplodnosti, da ta križ požlahtnijo. To pomeni, da najdejo svoje mesto v Cerkvi in družbi in da odkrijejo svoje posebno poslanstvo, ki ga imajo ob vsem, kar prinaša zakon brez otrok.

 

S spletno stranjo želi skupina ponuditi roko še drugim parom, ki se soočajo s preizkušnjo neplodnosti. Poleg možnosti kontakta in pogovora spletna stran ponuja pričevanja neplodnih parov, strokovne prispevke o neplodnosti in njenem zdravljenju ter koristne povezave na prispevke o neplodnosti.

 

Pričevanja neplodnih parov: Življenjske zgodbe parov, ki se soočajo z neplodnostjo. Naj vas opogumijo na vaši poti iskanja... VEČ...
 

Pomoč v stiski neplodnosti VEČ...

 

Etične dileme umetne oploditve VEČ... 

 

Katoliška besedila o zdravljenju neplodnosti VEČ...

 

PRIDRUŽITE SE NAM! Pišite na enega od kontaktov!

 

 

Ustanovitelja zakonski par MARIJA in JOŽE STRITAR

Marija in Joze Stritar

Duhovnik TADEJ STREHOVEC 

 

strehovec tadej

 

Pobudnika in ustanovitelja zakonske skupine za neplodne                                         Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.                                      

pare in voditeljski par zakonske skupine Najina drugačna pot.

                                     

marija.stritar@gmail.com, joze.stritar@gmail.com                                                                          VEČ...

 

 

ODMEVI na srečanja VEČ... 

 

 

TEME:

 • Kako in koliko mi je sozakonec v oporo?
 • Ali verujeva v življenje po smrti in kako temu primerno živiva?
 • Kaj nama pomeni božični čas in kako ga doživljava?
 • Mir in nemir v nama in med nama?
 • Čemu se lažje / težje odpovem / odpoveva?
 • Posvojitev da ali ne? Dvomi, strahovi, želje.
 • Kako v preizkušnjah izbrati moči za oznanjevanje Boga?
 • Ali je želja in pričakovanje otroka enaka kot v začetku najine skupne poti?
 • V čem vidiva sadove najinega zakona?
 • Kateri so lepi trenutki v najinem zakonu? Kaj narediva za lepe trenutke med nama?
 • V čem vidiva napredek (božje dotike) v najinem iskanju, na poti soočanja z življenjem brez otrok?
 • Kako preživljava najin dopust?
 • Prijateljevanje z drugimi pari in posamezniki.
 • Midva v letu 2012.
 • Ali sva sprejela, da bova živela brez otrok?
 • Božji načrt v najinem zakonu. Ali mu zaupava, pa čeprav ni po najini želji?

 

Skupina je nastala na pobudo nekaterih voditeljskih parov iz "Najine poti", ki so začutili, da neplodni pari potrebujejo nekaj več. Srečanja smo pričeli v januarju 2006, ki pa sprva nekako niso zaživela. Kako je duhovnik v skupini nepogrešljiv smo spoznali, ko se nam je po dveh letih pridružil pater Tadej Strehovec. Ob njegovem duhovnem vodstvu je skupina začela dosegati svoj namen in poslanstvo. Zdaj deluje samostojno. Prihaja 8 parov in skoraj vedno smo na srečanju vsi. Dobivamo se na dva meseca, saj je večino parov vključena še v druge zakonske skupine, bodisi v Najini poti, v župniji ali drugje. Srečanje poteka po enakem sistemu, kot v skupinah Najina pot. Pari smo zelo osebni in iskreni, kar je pri tej skupini še posebej pomembno.

Temeljni cilj skupine je pomagati parom, ki nosijo križ telesne neplodnosti, da ta križ požlahtnijo. To pomeni, da najdejo svoje mesto v Cerkvi in družbi in da odkrijejo svoje posebno poslanstvo, ki ga imajo ob vsem, kar prinaša zakon brez otrok. Pomaga jim, da na najbolj neposreden in pristen način pričujejo za zakon, kot zakrament, ki ni družina z otroki, ampak brezpogojno vztrajanje v lepem, uglašenem in spoštljivem medsebojnem odnosu moža in žene. To je najdragocenejši sad vsakega zakona. Samo na podlagi tega temeljnega cilja pari lahko odgovarjajo na različne izzive, ki so jim ponujeni, tudi na posvojitev tujega otroka. Duhovna podlaga dela v skupini je Sveto pismo, pri čemer pare s posebnim čutom usmerja pater. Za udeležence pa je zelo dragoceno njegovo strokovno znanje o zdravljenju neplodnosti z vidika krščanske etike.

Skupina parov manjsaSkupina parov z izkušnjo neplodnosti

NA VRH

Login Form

Kontakt

 

Naslov: Antonov dom na Viču,

            Tržaška cesta 85, Ljubljana

 

Elektronski naslovi:

 

marija.stritar@gmail.com

joze.stritar@gmail.com

tadej.strehovec@gmail.com

info@neplodnasva.si

Kje smo